Escola Pia

L’Escola Pia d’Igualada és un centre oficial autoritzat per la Generalitat de Catalunya per realitzar la Formació de Persones Adultes. Aquesta formació comprèn les activitats de formació que, en el marc d’aprendre al llarg de tota la vida, permet que les persones adultes desenvolupi les seves capacitats, enriqueixin els seus coneixements i millorin les seves competències tècniques i professionals.

Hem preparat un recull de formacions adaptades als professionals de sala per a que adquireixin o millorin les habilitats d’aquest sector.

CURSOS DE MANIPULACIÓ D’ALIMENTS

  • CURS BÀSIC DE MANIPULACIÓ D’ALIMENTS – 6h
  • CURS BÀSIC AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES ALIMENTARIES  – 6h
  • CURS DE SEGURETAT ALIMENTÀRIA I AL·LERGENS – 9h

Preus i dates demanar informació al tlf. 93.803.27.00 o per mail a formacioprofessional.igualada@escolapia.cat

CURSOS SOBRE EL MÓN DEL VI

  • TAST DE VINS AMB MARIDATGE.
    Vols passar una bona estona tastant i analitzant diferents vins amb un moss diferent i triat per potenciar els sabors d’aquest vi.
    Al desembre celebrem les festes amb un tast de vins amb maridatge. Et sorprendrà!
    • Data i hora:  14 de desembre a les 20:30h.
    • Preu 30€ per persona.
  • CURS 1. ANÀLISI SENSORIAL.
    Vols conèixer quina és l’essència d’un vi?
    • Contingut. Aprendrem les fases d’anàlisis d’un vi i els factors de qualitat (visual, olfativa/aromática, gustativa i interpretativa). Desenvoluparem una fitxa de tast. Tastant diferents tipus de vi.
    • Objectius. Formar un concepte propi, experimentar, obtenir conclusions, crear una idea i comunicar de forma clara i entenedora al consumidor.
    • A qui va dirigit. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones  que vulguin millorar els seus coneixements en el món del vi, professionals o no.
      Data i hora:  20 i 27 de febrer de 19:30h a 22:30h.
      Preu: 25€ per curs/persona.
  • CURS 2. ANÀLISI I TAST DE VINS BLANCS I NEGRES.
    Ets més de vi blanc o de vi negre…?
    • Contingut. De la vinya al celler. Procés d’elaboració i criança. Consum, copa ideal, temperatura de servei. Fem un tast i analitzem els diferents vins.
    • Objectius. Donar a conèixer el procés d’el.laboració dels vins, des de la recollida del raïm fins al embotellament final i venta al consumidor. Ensenyar quines són les copes ideals per cada un dels vins.
    • A qui va dirigit. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones  que vulguin millorar els seus coneixements en el món del vi, professionals o no.
      Data i hora:  20 i 27 de març de 19:30h a 22:30h.
      Preu: 25€ per curs/persona.
  • CURS 3. VINS ESCUMOSOS.
    • Contingut.Conèixer el concepte de vi escumos, diferents mètodes d’elaboració. Tastem i analitzem els escumosos. Amb que podem acompanyar els vins escumosos? Tipus de cava
    • Objectius. Conèixer el món del cava, des de la seva elaboració al celler, fins al consum final. Ensenyar quines és la copa ideal per tastar un cava o vi escumós.
    • A qui va dirigit. Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones  que vulguin millorar els seus coneixements en el món del vi, professionals o no.
      Data i hora:  8 i 15 de maig de 19:30h a 22:30h.
      Preu: 25€ per curs/persona.

Inscripcions i informació al tlf. 93.803.27.00 o per mail a formacioprofessional.igualada@escolapia.cat


CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT (CP)

Nivell 1

Operacions bàsiques de Cuina (aux de cuina)

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Preelaborar aliments
  • Preparar i presentar elaboracions culinaries senzilles
  • Auxiliar en preparació d’elaboracions més complexes.
  • Manipulació i conservació d’aliments. 

Operacions bàsiques de restaurant i bar (aux. de cambrer)

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Assistir en serveis i prepara i presentar begudes senzilles i menjars ràpids.
  • Manipulació i conservació d’aliments i begudes. 

Serveis Auxiliars d’Estètica

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Aplicar tècniques bàsiques de maquillatge, depilació, manicura i pedicura
  • Atendre al client i preparar els equips, materials i àrees de treball. 

Serveis Auxiliars de Perruqueria

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Aplicar tècniques de neteja i canvis de forma i color del cabell
  • Atendre al client i preparar els equips, materials i àrees de treball. 

Nivell 2

Cuina

SORTIDES PROFESSIONALS

  • Pot treballlar en grans, mitjanes i petites empreses del sector de l’hoteleria i en establiments del subsector de la restaruarció. 
  • Intervenir en processos de preelaboració, elaboració d’aliments i begudes.
  • Intervenir en establiments del sector de l’hoteleria i en la comercialització d’aliments crus, botigues especialitzades en menjars preparat, empreses dedicades a l’emmagatzematge, envasat i distribucions de productes alimentaris. 

PROGRAMES DE FORMACIÓ INICIAL (pfi)

AUXILIAR DE MUNTATGE I MANTENIMENT D’EQUIPS INFORMÀTICS

Professional bàsic en informàtica i comunicacions

SORTIDES PROFESSIONALS

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de: 

  • Manteniment de sistemes microinformàtics
  • Ús de  tecnologies de la informació i la comunicació
  • Muntatge d’equips informàtics

Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica

Professional bàsic en Perruqueria i Estètica

SORTIDES PROFESSIONALS

Aquests estudis capaciten per dur a terme tasques bàsiques de: 

  • Auxiliar en una perruqueria i/o centre d’estètica
  • Atenció i preparació del client
  • Realitzar processos bàsics de: rentat del cabell, assecat, aplicació de tècniques de color, canvis de forma del cabell i estètica bàsica d’ungles i maquillatge.

Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració

Professional bàsic en cuina i restauració 

SORTIDES PROFESSIONALS

Aquests estudis capaciten per dur a terme tasques bàsiques de: 

  • Operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles. 
  • Operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració. 
  • Assistir en els processos de servei i atenció al client